Inkassoforetakene er underlagt halvårlig rapporteringsplikt til Finanstilsynet. Den halvårlige rapporteringsoppgaven omfatter blant annet opplysninger om inkassovirksomheten. Et utvalg av de innrapporterte tallene om inkassovirksomheten fremgår av vedlegget.
Finanstilsynet presiserer at de presenterte tall for fremmedinkasso ikke viser totale tall for hva som er til inndrivelse i Norge. Inndrivning av egne krav (egeninkasso), og kravene som inndrives av Statens innkrevingssentral og advokaters inkassovirksomhet, inngår ikke i tallmaterialet.
I forhold til tidligere år har Finanstilsynet fra og med 1. halvår 2021 valgt å begrense utvalget av data som presenteres. Dette gjelder enkelte opplysninger som kan gi et feilaktig bilde av den generelle utviklingen i inkassosaker. Årsaken til dette er at inkassoporteføljer i økende omfang blir flyttet mellom inkassoforetak. Når et inkassoforetak overtar en saksportefølje som har vært til inndriving i et annet inkassoforetak, blir inkassosakene registrert som "mottatt" i det overtagende inkassoforetaket, uten at det nødvendigvis dreier seg om "nye" inkassosaker. Inkassoforetaket som har hatt saksporteføljen til inndrivelse, registrerer samtidig samme inkassosaker som "avsluttet", uten at inkassosakene reelt sett er oppgjort og avsluttet.
Det samlede antallet mottatte inkassosaker og avsluttede inkassosaker er dermed bruttostørrelser og inneholder saker som kan ha vært registrert flere ganger hos ulike inkassoforetak.
En annen konsekvens ved flytting av porteføljer mellom inkassoforetak er at "eldre" inkassosaker kan bli feilkategorisert som "yngre" hos inkassoforetak som overtar porteføljer. I tillegg til de ovennevnte opplysningene, har Finanstilsynet derfor også valgt å ta ut opplysninger om antall saker, fordringsmasse og hovedstol eldre enn 18 måneder fra inkassostatistikken.
Det gjøres oppmerksom på at innrapporterte tall ikke kan oppgis på fylkesnivå, ettersom tallene ikke er relatert til skyldners adresse, men kun hvor inkassoselskapet driver virksomheten.