Finanstilsynet advarer mot falsk webside Fundfrontiertech.com og misbruk av "Certificate of incorporation" utstedt av Finanstilsynet.
Finanstilsynet har mottatt opplysninger om en falsk nettside som markedsfører og tilbyr investeringstjenester under navnet Fundfrontier Tech.
Nettsiden, funfrontiertech.com, viser til "Certificate of incorporation" med Finanstilsynets navn og logo. Dette er en forfalskning og ikke en bekreftelse på at Fundfrontier Tech har tillatelse fra Finanstilsynet
Finanstilsynet gjør oppmerksom på at Fundfrontier Tech ikke har tillatelse til å yte investeringstjenester i Norge. Foretaket er ikke under tilsyn av Finanstilsynet, og tjenestene som tilbys er ikke godkjent etter norsk lov.
Finanstilsynet advarer derfor investorer mot å inngå avtaler med, overføre midler til eller på annen måte benytte tjenester fra Fundfrontier Tech eller tilknyttede nettsteder.
Finanstilsynets register (https://www.finanstilsynet.no/register) inneholder informasjon om alle selskap som har tillatelse til å tilby investeringstjenester i Norge. På nettsiden til Finanstilsynet er og en liste (ikke fullstendig) over aktører som opererer uten tillatelse (https://www.finanstilsynet.no/markedsadvarsler)
Marknadsåtvaringar / investeringsbedrageri
Finanstilsynet får ofte førespurnader frå enkeltpersonar som har blitt tilbode aksjar, fondsdelar, CFD-ar og andre investeringsmoglegheiter per telefon, e-post eller post. Tilboda kjem frå seljarar som dei ikkje kjenner frå før, som ofte kallar seg «rådgivarar» eller «meklarar». Dette er svært ofte reine svindelforsøk.