Søk Søk
Forside Nyhetsarkiv Emil Steffensen ny avdelingsdirektør i Kredittilsynet

Pressemelding

Emil Steffensen ny avdelingsdirektør i Kredittilsynet

Styret i Kredittilsynet har tilsatt Emil Steffensen (50) som ny avdelingsdirektør i Avdeling for finans- og forsikringstilsyn. Steffensen kommer fra stillingen som seksjonssjef i Kredittilsynet, og tiltrer stillingen 1. mai i år.

Emil Steffensen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen (NHH) og har eksamen fra høyere avdeling med samfunnsøkonomi som hovedfag. Han har også vært stipendiat ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH, universitetslektor ved Institutt for økonomi ved Universitetet i Bergen (UiB) og forsker ved Samfunns- og næringslivsforskning (SNF). Steffensen har vært ansatt i Kredittilsynet siden 1994 og har siden 1997 vært seksjonssjef i Seksjon for analyse og rapportering.

– Det har vært en grundig ansettelsesprosess der Emil Steffensen ble funnet å være den best kvalifiserte søker til stillingen, sier kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo. Steffensen har de siste årene spilt en viktig rolle når det gjelder å utvikle Kredittilsynets rapport om ”Tilstanden i finansmarkedet” og Kredittilsynets overvåking av finansiell stabilitet. Han opplyser at avtroppende avdelingsdirektør Sven-Henning Kjelsrud (64) fratrer stillingen etter eget ønske, etter mer enn tjue år som avdelingsdirektør. Kjelsrud fortsetter i Kredittilsynet som tilsynsrådgiver.