Gå til innhold

Grunnet sikkerhetskrav vil finanstilsynet.no snart være utilgjengelig for eldre nettlesere enn Internet Explorer 11. Vi anbefaler å installere Internet Explorer 11 eller nyere, eller siste versjon av Mozilla Firefox eller Google Chrome.

20.05.2009 Skriv ut

Rapportering

Informasjon om rapportering for inkassoforetak

Inkassoforetak rapporterer elektronisk via Altinn-portalen (www.altinn.no). Det er også mulig å sende inn papirbasert skjema.

Frister

Tall for første halvår skal være Finanstilsynet i hende innen 1. september (elektronisk rapportering) eller 15. august (papirbasert rapportering). For annet halvår er fristene hhv. 1. mars (elektronisk rapportering) og 15. februar (papirbasert rapportering).

Elektronisk skjema

Det elektroniske skjemaet finnes på foretakets hovedside i Altinn for alle foretak som på rapporteringstidspunket, 30. juni og/eller 31. desember, har bevilling til å drive inkassovirksomhet. Innlogging skjer ved personnummer og PIN-koder. PIN-koder fremgår av skattekort og selvangivelse. Det er også mulig å bestille engangskoder. Etter innlogging må riktig foretak velges under «Rapporterer for» øverst på siden.

Elektronisk rapporteringsskjema for inkassoforetak (KRT-1006)
Det elektroniske skjemaet er tilgjengelig i Altinn én måned før rapporteringsfristen. Skjemaet er således tilgjengelig fra 1. februar for rapportering for året samlet sett (rapporteringsfrist 1. mars) og fra 1. august for rapportering for første halvår (rapporteringsfrist 1. september).

Hjelp til å fylle ut skjemaet

Det er innarbeidet hjelpetekster i skjemaet som gir utfyllende informasjon om de enkelte feltene. Hjelpetekstene blir synlige ved å trykke på spørsmålstegnet ved det aktuelle spørsmålet. Dersom det er behov for ytterligere informasjon, kan spørsmål om skjemaet av faglig karakter rettes til:
Stein Tore Næprud, telefon 22 93 98 07, e-post stn@finanstilsynet.no

Teknisk brukerstøtte

Altinn brukerservice på telefon 75 00 60 00 eller på e-post support@altinn.no besvarer spørsmål i forbindelse med delegering av roller, problemer med å finne riktig skjema, feilmeldinger, innsendelse og utskrift av skjemaet mv.

Innlevering av rapporteringsskjema på papir

Finanstilsynet oppfordrer foretak til å sende inn rapporteringsoppgaven i elektronisk form via Altinn. Dersom dette ikke er mulig, kan Finanstilsynet kontaktes for å få tilsendt rapporteringsskjemaet på papir.

For sikkerhetsstillere - elektronisk innsendelse og opphør

Løsning for innsendelse/opphør av sikkerhetsstillelse for inkassoforetak. (Gjelder for sikkerhetsstillere)

Fant du det du lette etter?

Send tilbakemelding