Gå til innhold

Grunnet sikkerhetskrav vil finanstilsynet.no snart være utilgjengelig for eldre nettlesere enn Internet Explorer 11. Vi anbefaler å installere Internet Explorer 11 eller nyere, eller siste versjon av Mozilla Firefox eller Google Chrome.

17.03.2017 Skriv ut

Precise Prediction

Finanstilsynet advarer mot å låne penger til selskapet.

På bakgrunn av henvendelser fra publikum om at selskapet Precise Prediction via mellommenn inviterer investorer til å låne penger til selskapet, vil Finanstilsynet opplyse om følgende:

Av presentasjonsmateriale Finanstilsynet har mottatt opplyses det at midlene som lånes inn av Precise Prediction dels skal finansiere selskapets egen virksomhet, dels skal lånes videre til selskapets datterselskap i Storbritannia, NextCredit Ltd. Sistnevnte selskap fremstilles som en "norskeid bank", og det benyttes bergreper som "innskudd".

Det britiske datterselskapet er ikke en bank, og hverken Precise Prediction eller NextCredit har adgang til å motta innskudd fra almenheten. Ingen av selskapene er omfattet av noen innskudds-garantiordning, hverken i Norge eller i Storbritannia.

Etter det Finanstilsynet kjenner til har selskapene Falch Finans, Global Capital Partners og Omicron kontaktet potensielle långivere med invitasjon til å låne penger til Precise Prediction. Slik mellommannsvirksomhet utgjør registreringspliktig låneformidlingsvirksomhet. Finanstilsynet kan opplyse om at ingen av de nevnte selskaper har registrert seg hos Finanstilsynet som låneformidlingsselskaper. Disse selskapenes låneformidlingsvirksomhet er følgelig ulovlig.

Fant du det du lette etter?

Send tilbakemelding